Bent u op zoek naar een vloer voor uw bouw- of verbouwproject? Spannend en leuk tegelijk, want een vloer is een echte sfeerbepaler in huis. Uiteraard moet hij er erg mooi uitzien, het liefst is hij ook gemakkelijk in onderhoud én kan hij tegen een stootje.

Nieuw zijn de visgraat decors met een zeer verfijnde of juist iets robuustere structuur. Beide type visgraat vloeren worden geleverd met een geïntegreerde en geluiddempende ondervloer. Dat legt heel efficiënt.

ParquetVinyl combineert alle troeven van parket met het onderhoudsgemak van vinyl. Wil je de vloer in het hele huis? Geen probleem! ParquetVinyl is voor élke ruimte geschikt: van het kleinste kamertje en de badkamer tot op zolder.

ParquetVinyl (klik pvc) heeft alle voordelen van parket, laminaat en vinyl gecombineerd.

Eenvoudig onderhoud

ParquetVinyl onderhouden is kinderspel. Dagelijks eens vegen of stofzuigen om steentjes te verwijderen is – zoals bij elke andere vloer - aangewezen om krassen te vermijden. Verder onderhoud je de vloer prima met een regelmatige dweilbeurt. Hierbij kan je je helemaal uitleven, want de vloer is immers waterbestendig.

Favoriete vloer van huisdieren én hun baasjes

Een spoor van vuile pootjes door de kamer, de kat die in haar enthousiasme een bloempot omgooit of je puppy die je verwelkomt in een tapijt van pluimpjes (en een kussen minder)… met ParquetVinyl kan je hierom lachen. Je vloer is immers weer schoon in een handomdraai.

Wist je trouwens dat ParquetVinyl een uitstekende keuze is voor allergiegevoelige mensen?

Wat is ParquetVinyl?

ParquetVinyl is de nieuwste generatie vinyl en in niets meer te vergelijken met de oude vinylsoorten zoals vinyl op rol. Een onbuigzame drager op basis van kalksteen wordt gecombineerd met een innovatieve toplaag die perfect de imperfecties van hout of steen weergeeft. We hebben het dus over een stevige plank of tegel. Door de uitgekiende structuur valt ParquetVinyl nauwelijks te onderscheiden van écht parket of een keramische tegel. 

Bezorgd om je gezondheid en het milieu? Wij ook! ParquetVinyl bevat geen ftalaten en stoot geen chemische stoffen, zogenaamde VOC’s,uit. Bovendien kan het door zijn unieke samenstelling volledig gerecycleerd worden. Zo is het 100% veilig en gezond voor mens, dier en natuur.

Beter dan het echte. De uiterst realistische decors doen zelfs echte kenners twijfelen of het nu parket is of niet. Onze designers sleutelen aan de decors tot die ook in de kleinste details kloppen. Daarbij wordt het aantal unieke planken zo hoog mogelijk gehouden om het natuurlijke aspect perfect na te bootsen. De oppervlaktestructuur is verrassend echt: je ziet hout/steen, je voelt hout/steen. Daar gaan we best ver in. Sommige collecties hebben een synchrone houtstructuur. Zie je een knoopje of een houtnerf in het decor, dan voel je die ook. Kortom afgewerkt tot in de puntjes.

Plinten 

Je kan kiezen voor plinten in dezelfde look van je vloer of voor schilderplinten die je de kleur van de muur geeft. Een klein detail met een groots effect.

Profielen 

ParquetVinyl kan je in één stuk door leggen tot 20 lopende meter. Heb je toch een uitzetprofiel nodig? We hebben die op voorraad in de look van je vloer of in strak metaal.

Bij sommige collecties is er een dempende ondervloer geïntegreerd in de plank of tegel. Dit heeft enkel voordelen… Zo ben je zeker dat de kleine oneffenheden geneutraliseerd worden, kan je heel snel werken, wordt het geluid gedempt en hoef je uiteraard geen extra ondervloer aan te schaffen.

De vloer is afgewerkt met een Tight Lock kliksysteem dat zorgt voor een makkelijke en snelle installatie.

1. Matte PU toplaag

2. Transparante slijtlaag

3. Hoge resolutie decorfilm

4. Ultra sterke & rigide drager (RCB technology)

5. Geïntegreerde ondervloer

Ondervloer – Acoustic Control

Een ondervloer is niet altijd nodig, maar heeft zeker troeven. Kleine oneffenheden in de ondervloer (<2 mm) kunnen hiermee perfect opgevangen worden waardoor ze onzichtbaar worden en de installatie veel vlotter gaat. Bovendien verbetert de akoestiek in de ruimte zelf en zorgt de ondervloer voor een aangenaam loopgeluid.

Hadden we al gezegd dat ParquetVinyl en deze ondervloer perfect te combineren zijn met vloerverwarming? Uiteraard zijn er enkele voorwaarden, maar het is zeker mogelijk.

ParquetVinyl is werkelijk geschikt voor elke ruimte!

• Keuken of badkamer waar wel eens water kan vloeien 

• Een grote zolderruimte 

• Een glazen aanbouw waar het soms wat warmer wordt

• Bovenop bestaande tegels 

• Op vloerverwarming 

Waterdicht Geen druppel water komt erdoor! Ook geen emmer water. Vloeistof en vuil kunnen niet in de vloer dringen en ook langs de naden of de click is er geen doorkomen aan. Je kan dus op beide oren slapen: vieze geuren of schimmels kunnen zich niet ontwikkelen onder de vloer.

Slanke krachtpatser ParquetVinyl is slechts 4 mm dik (5 mm met geïntegreerde ondervloer), maar verbazend sterk. Deze vloer kan tegen een stootje. Dus laat het leven zijn gang maar gaan!

Stabiel Met kalksteen als basis voor de kernlaag is ParquetVinyl uiterst stabiel. Zelfs in direct zonlicht of bij hoge temperaturen beweegt de vloer slechts minimaal. Hij is kleur- en Geïntegreerde vormvast dankzij de PU-toplaag. 

7850
PVC

7860
PVC

7810
PVC Visgraat

8360
PVC Visgraat

7830
PVC

7860
PVC Visgraat

6810
PVC Visgraat

7810
PVC

6810
PVC

Ocean Oak
PVC

Stone 1014
Composiet Tegellook

Look Oak
Composiet

Dessert June 
Composiet Visgraat

Dessert June
Composiet

Mantaro
Composiet Visgraat

2079
Composiet

Prestige Oak Light Natural
PVC

Prestige Oak Light Amber
PVC

English Oak Taupe
PVC

English Oak Warm Natural
PVC

English Oak Honey
PVC

Cerused Dark Oak Natural
PVC

Cement Natural
PVC

Urban Light Grey
PVC

Metal Concrete Grey
PVC

Oxyde Light Grey
PVC

Prestige Oak Light Amber
PVC Visgraat

Smoked Pine Black
PVC Visgraat


Kom langs in onze showroom in Nuland om samen met onze specialisten
uw persoonlijke wensen te bespreken