Heeft u vragen over bijvoorbeeld duurzaamheid, werkwijze, plaatsing en garantie? De meest gestelde vragen en de antwoorden treft u op deze pagina. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op via de gewenste vestiging onder aan deze pagina. Wij helpen u graag.

Een houten vloer isoleren, hoe doe je dat?

Houten vloeren kun je isoleren door er een ondervloer onder te leggen. Er zijn verschillende redenen om een vloer te isoleren. Een houten vloer kun je bijvoorbeeld isoleren tegen geluid en temperatuur. In een appartement wordt meestal een geluidsisolatie van 10db gebruikt. Wil je de vloer isoleren tegen de temperatuur of optrekkende kou? Gebruik dan PE folie.

Hoe leg je een houten vloer?

Een houten vloer is op twee manieren te leggen: vast en zwevend. Vast wil zeggen dat de planken volledig verlijmd op de ondervloer worden aangebracht. Bij een zwevende vloer wordt eerst een ondervloer gelegd en worden de planken er vervolgens los opgelegd. Bij een vaste vloer zit minder beweging in de vloer en is het loopgeluid minder. En in combinatie met een vloerverwarming levert een vaste vloer meer rendement op. Een zwevende vloer daarentegen is voordeliger en gemakkelijker te verwijderen.

Hoe maak je een houten vloer schoon?

Houten vloeren zijn eenvoudig te onderhouden en goed schoon te maken. Afhankelijk van welke behandeling de vloer heeft gekregen, kun je van verschillende onderhoudsproducten gebruik maken. Een geoliede vloer onderhoud je doorgaans met olie of was. En een gelakte vloer moet onderhouden worden met een speciale polish.

Hoe kun je houten vloeren schuren?

Houten vloeren zijn over het algemeen goed te schuren. Ga je zelf aan de slag? Schuur dan de houten vloer in drie schuurgangen. De eerste schuurgang begin je met korrel 40-60. Belangrijk is dat je de vloer tijdens de eerste schuurgang al volledig kaal schuurt. Kies daarna voor korrel 80 en voor de laatste schuurgang gebruik je korrel 120. Zo is jouw houten vloer binnen drie stappen weer als nieuw.

Kun je vloerverwarming combineren met een houten vloer?

Een houten vloer kun je uitstekend combineren met vloerverwarming. De beste legwijze van het hout op de vloerverwarming is het multiplank of tapis legsysteem. Gebruik voor multiplank een berken multiplex als ligger. En als toplaag eikenhout of een andere houtsoort. Meestal is de plank 15 mm dik. Bij een tapis legwijze wordt een eiken mozaïek ondervloer van ongeveer 8 mm verlijmd op de cementdekvloer. Vervolgens wordt daarop een toplaag van 6-8 mm verlijmd en genageld.

Wat kost het leggen van een houten vloer?

De kosten van het leggen van een houten vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de houtsoort, de breedte, de selectie en (na)behandeling. De prijs van een houten vloer kan dan ook variëren van € 20,- tot € 235,-/m². Wil je weten wat jouw vloer kost? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat aan.

Wat kost het schuren en afwerken van een houten vloer?

De kosten van het schuren en afwerken van een vloer zijn afhankelijk van de behandeling die gebruikt wordt. Maar ook de staat van de vloer en of de vloer wel of geen vellingkant heeft, hebben invloed op de kosten van het schuren en afwerken van een houten vloer. Wil je weten wat de kosten voor het schuren en afwerken van jouw vloer zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

De meest populaire houtsoorten, zoals bijvoorbeeld eikenhout zijn geschikt voor vloerverwarming. Ook traditionele houtsoorten als Merbau, Afzelia, Afrormosia, Panga-Panga, Padoek, Wengé, Teak, Kambala kunnen gebruikt worden voor op vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat niet iedere houtsoort geschikt is. Beuken, Guatambu, Essen, Robijn, Jatoba en Maple zijn niet aan te raden op vloerverwarming.

Vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, zijn vloeren die een RC waarde (een warmte weerstand) hebben die onder de 0,12 zit. Planken die een hogere RC waarde hebben, hebben niet genoeg rendement. Eiken planken van 15 mm hebben bijvoorbeeld een RC waarde van 0,09. Vloeren die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming.

Welke houten vloer is geschikt voor in de keuken?

De vraag of een houten vloer ook geschikt is voor in de keuken wordt steeds vaker gesteld. En het antwoord is ja. Een houten vloer staat perfect in een keuken. Het zorgt voor rust en eenheid. Bovendien heb je de optie om de vloer door te leggen vanuit de woonkamer. Zo creëer je een mooi geheel. In een keuken wordt de vloer intensiever gebruikt, er zal dus wel meer onderhoud nodig zijn. Gelukkig is het tegenwoordig heel gemakkelijk om een vloer plaatselijk te onderhouden.

Welke houten vloer moet je kiezen?

De keuze voor een geschikte houten vloer hangt af van verschillende factoren. In veel gevallen speelt de prijs een rol, maar ook de duurzaamheid of het rendement dat je wilt bereiken is belangrijk. Weet je zelf niet goed welke houten vloer het meest geschikt is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren je graag over de verschillende mogelijkheden.

Welke kleur voor een houten vloer?

Houten vloeren zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen en te behandelen. Een eiken houtsoort kun je gemakkelijk in een andere kleur behandelen of zelfs roken. Tropische houtsoorten daarentegen zijn over het algemeen alleen te behandelen met olie of lak zonder kleur. Houd er ook rekening mee dat als je een tropische houtsoort lakt, deze lichter uitvalt dan de olie zelf.

Kom langs in onze showroom in Nuland om samen met onze specialisten
uw persoonlijke wensen te bespreken