Welke houten vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Kan er vloerverwarming geplaatst worden onder een houten vloer?

Vloerverwarming in combinatie met een houten vloer komt steeds vaker voor. Niet alleen een eiken vloer, maar ook traditionele houtsoorten als Merbau, Afzelia, Afrormosia, Panga-Panga, Padoek, Wengé, Teak, Kambala kunnen goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat niet iedere houtsoort geschikt is. Beuken, Guatambu, Essen, Robijn, Jatoba en Maple zijn niet aan te raden op vloerverwarming. Interesse in een houten vloer om deze met vloerverwarming te combineren? Van der Heijden Vloeren helpt u graag!

Waar op te letten bij vloerverwarming in combinatie met een houten vloer?

Vloeren die geschikt zijn voor vloerverwarming, zijn vloeren die een RC waarde (een warmteweerstand) hebben die onder de 0,12 zit. Planken die een hogere RC waarde hebben, hebben niet genoeg rendement. Eiken planken van 15 mm hebben bijvoorbeeld een RC waarde van 0,09. Vloeren die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming. Het is belangrijk dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60 % ligt. Wist u dat hout langzamer afkoelt dan bijvoorbeeld plavuis? Dit resulteert in een constante en comfortabele temperatuur.

Een mooi resultaat

Wilt u af van de grote radiatoren in uw woonkamer? Dan is vloerverwarming een goed alternatief. Het grote voordeel is dat de verwarming niet in het zicht is. Zo kunt u uw woning geheel naar smaak inrichten zonder rekening te houden met de radiatoren. Heeft u al nagedacht over de vloer? Gaat u voor parket, een massief houten vloer of laminaat? En in welk patroon dient de vloer gelegd te worden? Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon, de Hongaarse punt of een vlechtpatroon. Inspiratie nodig? Bekijk onze inspiratiepagina.

Leuke acties en aanbiedingen

Houd onze actiepagina in de gaten voor leuke aanbiedingen. Heeft u altijd al gedroomd van een prachtige houten vloer met vloerverwarming? Realiseer uw droom vandaag nog! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze showroom in Oss. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)412 657016.