Heeft u interesse in het combineren van een houten vloer met vloerverwarming? Deze combinatie komt steeds vaker voor. Niet alleen een eiken vloer, maar ook traditionele houtsoorten als Merbau, Afrormosia, Teak en Kambala kunnen goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Houd er wel rekening mee dat niet iedere houtsoort geschikt is. Beuken, Guatambu, Essen, Robijn, Jatoba en Maple zijn niet aan te raden op vloerverwarming. Van der Heijden Vloeren uit Nuland helpt u graag aan de juiste houten vloer, eventueel in combinatie met vloerverwarming.

Waar moet u op letten bij een houten vloer met vloerverwarming?

Belangrijk om te weten als u vloerverwarming wilt aanleggen, is welke vloeren geschikt zijn hiervoor. Dit betreft namelijk enkel vloeren die een RC-waarde (een warmteweerstand) hebben onder de 0,12. Planken die een hogere RC-waarde hebben, geven niet genoeg rendement. Eiken planken van 15 millimeter hebben bijvoorbeeld een RC-waarde van 0,09. Vloeren die het minst vochtgevoelig zijn, zijn het meest geschikt voor vloerverwarming. Het is belangrijk dat de relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60% ligt. Wist u dat hout langzamer afkoelt dan bijvoorbeeld plavuizen? Dit resulteert in een constante en comfortabele temperatuur.

Een stijlvolle verwarmingsoplossing voor een mooi resultaat

Wilt u af van de grote radiatoren in uw woonkamer? Dan is vloerverwarming een ideaal alternatief. Het grote voordeel is dat de verwarming niet in het zicht is. Zo kunt u uw woning geheel naar smaak inrichten zonder rekening te houden met de radiatoren. Heeft u al nagedacht over de gewenste soort vloer? Gaat u voor parket, een massief houten vloer? Of voor laminaat? En in welk patroon dient de vloer gelegd te worden? Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon, de Hongaarse punt of een vlechtpatroon. Heeft u inspiratie nodig voor een houten vloer met vloerverwarming? Bekijk dan eens onze inspiratiepagina.

Breng een bezoek aan onze showroom

Heeft u altijd al gedroomd van een prachtige houten vloer met vloerverwarming? Begin vandaag nog met uw droom te realiseren! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze showroom. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 073 207 4681.

Kom langs in onze showroom in Nuland om samen met onze specialisten
uw persoonlijke wensen te bespreken