Wilt u een boenmachine huren voor uw houten vloer? De boenmachine verdeelt het onderhoudsmiddel op een gelijkmatige manier waardoor de vloer overal evenveel straalt. Van der Heijden Vloeren uit Nuland schakelt u niet alleen in voor de aankoop van een kwaliteitsvloer, maar ook voor het huren van een boenmachine om de kwaliteit van uw houten vloer te behouden.

Een boenmachine huren voor het aanbrengen van olie op uw houten vloer: enkele tips

Naast dat u de boenmachine kunt huren voor het schoonmaken van uw houten vloer, is het ook mogelijk om deze te huren voor het behandelen van de vloer met olie. Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet zodat het oliën van de vloer zeer gemakkelijk verloopt:

Vóór het aanbrengen van de olie:

  • Voordat u begint met het aanbrengen van de olie, is het belangrijk dat u de noesten dichtmaakt
  • Maak de vloer stofvrij en plak de onderkant van de muren af
  • Zet ramen op een kier of zet de ventilatie aan
  • Test de kleur eerst op een proefplankje

Tijdens het aanbrengen van de olie:

  • Begin in de verste hoek van de deur en boen de olie per baan in de vloer
  • Merkt u dat er sommige plekken overgeslagen worden? Wrijf de olie zo egaal mogelijk in op deze plekken zodat er alsnog een gelijkmatig effect ontstaat

Na het aanbrengen van de olie:

  • Betreed de vloer pas na 36 uur drogen
  • Maak de vloer pas na 10 dagen schoon 

Het onderhoud van een geoliede vloer

Zand en vuil werken als schuurpapier. Daarom is het van belang dat u dit niet binnenlaat in uw woning of bedrijfspand. Hoe doet u dit? Door matten bij de in- en uitgangen te leggen. Hiermee voorkomt u dat zand van buiten naar binnen gebracht wordt. Daarnaast is het verstandig om meubels zoals stoelen en banken te voorzien van viltjes. Uiteraard is het aan te raden om de vloer regelmatig schoon te maken met een stofzuiger, bezem of onze boenmachine. Zeker wanneer het om een houten keukenvloer gaat. Een houten vloer heeft in de keuken namelijk vaak veel te lijden, waardoor u hiervoor het best regelmatig een boenmachine kunt huren.

Kom langs om een boenmachine te huren voor uw houten vloer

Wij voorzien u graag van meer informatie over het huren van een boenmachine voor onderhoud aan uw houten vloer. U neemt eenvoudig contact met ons op door te bellen naar 073 207 4681. Ontvangt u graag advies over het huren van een boenmachine voor uw houten vloer? Ook dan belt u naar bovengenoemd telefoonnummer of komt u langs in onze showroom.

Kom langs in onze showroom in Nuland om samen met onze specialisten
uw persoonlijke wensen te bespreken